Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Desplácese hasta la parte superior

Arriba

No hay comentarios

Beneïda escola

Beneïda escola Imprimeix Correu electrònic
Català
Escrit per Luis Iglesias
dimecres, 5 de setembre de 2012 22:37

Torna setembre i torna, inevitablement, el curs escolar a Catalunya. Però aquest any encara amb més emocions per la plebs. La primera bona nova amb que s’han topat els pares dels alumnes ha sigut la pujada de l’IVA del material escolar al 21%, però hi ha més: el curs comença amb gairebé 20000 estudiants més, però amb 3000 professors menys… i 6 escoles públiques menys.

Entre aquestes, l’Escola Olga Xirinacs de Tarragona, titllada despectivament com a una escola de rojos’ i que ha de ser tancada. Pel bé dels pobres esperits dels nens, cal suposar. O el cas de l’escola Esparreguera II, on els pares decidien sobre la gestió del centre.

Però, qui diu que tothom surt perdent amb aquestes xifres? Encara hi ha un reducte que no patirà les conseqüències dels ‘ajustos’ d’en Mariano o en Mas. No ens referim ara als professors de religió que, gràcies a Déu! esquiven la crisi i no patiran les retallades que es carregaran a centenars d’interins a la resta de Catalunya. Però no caldrà que Déu els ho pagui, que ja ho faran tots els contribuents.

Als que se’ls ha aparegut el sant (o el ministre) és a les escoles que discriminen per sexe als nens, que veien perillar la subvenció pública que rebien fins ara. Parlem d’escoles que no accepten nens o no accepten nenes, tot sigui per mantenir la puresa de l’ànima per la qual cal educar a les persones d’una forma o d’altra, segons el sexe, per imposar diferents programes educatius.

Aquestes escoles segregadores van quedar oficialment fora de la llei que regula com s’han d’entregar subvencions a les escoles que no siguin públiques però sol·licitin recursos públics, llei que diu que estan excloses totes les escoles que separin per qüestió de sexe. Però, miraculosament, ha sortit l’executiu d’en Rajoy en tromba, a dir que de cap manera aquestes escoles perdran accés als diners públics. Que això de que ho digui una llei no és prou, que si cal que es canvi la llei no hi haurà aturador per fer-ho. Fervorosament, CiU s’ha afegit a la croda pels diners públics per aquestes beneïdes escoles.

Curiosament, curiosament, aquestes escoles segregacionistes estan vinculades a grups ultrarreligiosos, com l’Opus Dei, branca de l’església catòlica amb un acusat poder i influència política, que ha tingut i té a alguns dels seus seguidors ocupant ministeris i càrrecs de responsabilitat a les més altes instàncies.

I total, que estem en crisi, però amb l’església hem topat i amb lo sagrat no es juga, que cal guanyar-se el cel a la terra i pagar el delme religiosament, tot i que hagis de passar gana, amb la cúria cal complir.

Alguns, menys entesos en els assumptes divins, ens preguntem què podrien fer les escoles públiques amb aquestes recursos públics que el govern català desvia a institucions religioses privades. Si no serà que el govern està fent un excés de devoció en el seu afany de convertir als rojos que puguin quedar.

 

 

Luis Iglesias

Partit Republicà d’Esquerra

Enviar un Comentario

This site is protected by WP-CopyRightPro